2015. március 30., hétfő

Túlélőkalauz mostohaszülőséged első 30 napjához


Újdonsült mostohaszülőként lehetséges, hogy csupa pozitív várakozással vagy tele: például, hogy egy nagy boldog család lesztek együtt. Lehet, hogy kapcsolatotok kezdetén párod gyermekei kedvesen és lelkesen fogadtak. Más azonban a helyzet, amikor összeköltöztök, ne adj isten össze is házasodtok. Ekkor hamar szembesülhetsz a kőkemény valósággal. Ha korábban szeretett is párod gyereke, lehet, hogy hirtelen mégis utálattal fogad.

A helyzet bár számodra fájdalmas és nehéz, mégis természetes: a gyerekek rosszul viselik, ha a mostohaszülő hivatalosan is a képbe kerül. Ők a régi családot akarják visszakapni. A válás lerombolta a gyermek családját, és a szemükben te vagy a rombolás mozgatórugója – függetlenül attól, hogy esetleg nem is ismerted még az apját akkor. Ezzel a legtöbb pár nincs tisztában, amikor mozaikcsaládot alapít.

Míg a gyerekek a saját érzelmi zűrzavarukban kavarognak, a mostohaszülő is értehető módon összezavarodhat. Komolyan aggódni kezdhetsz a közös jövőtök miatt, haragot, megbántottságot érezhetsz. Emiatt ne legyen lelkifurdalásod!

Szorult helyzetedet ronthatja, ha nem kapsz támogatást, bátorítást a párodtól, mert az túlságosan elfoglalt azzal, hogy kiengesztelje a saját gyerekeit. Ez egyenes út a pokolba. Így teljesen elszigetelve, magadra maradhatsz, ami miatt persze, hogy feszült leszel.

Ha esetleg magadra ismertél, bátran keress meg!

Folytatás a következő bejegyzésben.

Forrás: ITT


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése